Forum Regels

De do's and don't van het forum.
Het beheer
Beheerder
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 jan 2020, 20:56

Forum Regels

Bericht door Het beheer » 04 jan 2020, 13:09

Elk forum heeft regels nodig om goed te kunnen functioneren, zo ook Forum KOM FOTOGRAFEREN of afgekort FKF.

Een deel van deze regels is vrij standaard en vooral gebaseerd op algemene normen en waarden:
  • Behandel andere gebruikers op dezelfde manier als dat jijzelf behandeld wilt worden of behandel hen nog beter.
  • Heb respect voor elkaar zelfs wanneer je een andere mening over iets hebt.
  • Plaats geen kwetsende, bedreigende, racistische of anti-religieuze reacties.
  • Plaats geen schokkende en/of pornografische foto's; deze worden verwijderd.
Een deel van deze regels is gebaseerd op de Nederlandse wetgeving.
  • Plaats geen foto's waar je geen auteursrecht van hebt. - Een uitzondering op deze regels is het plaatsen van foto's waarbij je toestemming hebt gekregen van de auteursrechthebbende (veelal de maker). Plaats bij deze foto's wel de naam van de maker en vermeld dat je toestemming hebt.
  • Plaats geen foto's waarmee je het auteursrecht van derden schaadt. Voorbeeld: je maakt een foto van Nijntje, het bekende figuurtje van Dick Bruna beeldvullend afgebeeld. Het auteursrecht voor dit figuurtje ligt bij Dick Bruna en deze geeft geen toestemming voor dit soort foto's, dus hiermee schend je zijn auteursrecht.
  • Plaats geen foto's die het portretrecht schenden.
Een ander deel van deze regels is gebaseerd op behoud van de natuur. Dit houdt in dat wanneer je de natuur geweld aan moet doen om je foto te kunnen maken deze foto's hier niet op prijs worden gesteld en zullen worden verwijderd. Te denken valt aan situaties als:
  • Het gebruik van haarlak, vloeibaar stikstof of seconde lijm om een levend wezen stil te laten zitten voor (met name macro-) fotografie (je gebruikt immers ook geen nietpistool om een beweeglijke kleuter op de plaats te houden?!).
  • Nestfotografie waarbij de rust van de ouderdieren niet gegarandeerd kan worden (helaas zijn er altijd fotografen die niets van dieren weten en alleen maar aan hun foto denken en die met hun gedrag de ouderdieren wegjagen zodat de jongen uiteindelijk de hongerdood zullen sterven).
  • Foto's waarvoor flora beschadigd wordt. - We hebben het hier niet over een grassprietje wat platgetrapt wordt, maar bijvoorbeeld wel over riet (wat beschermd is!) wat wordt plat gemaaid.
De regels voor het plaatsen van een foto worden uitgelegd in het topic Foto's plaatsen.

Verder vragen wij (het team) begrip voor het feit dat het team beslist en ten aller tijde dingen kan veranderen/verwijderen etc.
Ben je het niet eens met een beslissing van het team wees dan zo vriendelijk om niet op het forum daarover te gaan discussiëren maar stuur even een privé-berichtje!
Privé-berichtjes zijn te sturen door in het profiel zoals je hier links van 'Het beheer' ziet staan op het tekstwolkje met de ... erin te klikken na het woord "Contracteer:".
Dit is echter pas mogelijk nadat je aangemeld bent. Wil je voor die tijd een vraag stellen? Dan kun je een e-mail sturen naar: forum@komfotograferen.nl met als onderwerp "Vraag betreffende forumregels FKF"

Wanneer je lid wordt van dit forum willen we ook graag dat je berichten gaat plaatsen. Anders hebben we straks een ledenlijst met heel veel leden die nooit wat plaatsen.
Daarom hebben we de regel dat je na je registratie 1 maand de tijd hebt om je eerste berichtje te plaatsen en dat als je dat niet doet, we je account weer verwijderen.
Mocht je echter hulp nodig hebben met het plaatsen dan kun je altijd even contact opnemen met iemand van het team we helpen je dan graag verder.

We hebben liever een ledenlijst met actieve leden dan een grote ledenlijst met veel inactieve leden.
Om die reden hebben we besloten dat leden die langer dan 3 maanden inactief zijn (dus geen topics hebben geplaatst of gereageerd hebben op topics van andere leden) worden verwijderd van het forum.
Mocht er een goede reden zijn waarom je gedurende langere tijd niet actief bent dan kun je dat melden aan het beheerteam en uiteraard houden we hier dan rekening mee.
Na 60 dagen inactiviteit zullen we een berichtje sturen in de hoop dat je weer actief wordt en 3 weken later volgt er nog een 2e bericht.
Na dat 2e bericht heb je nog een week om actief te worden daarna wordt je account verwijderd.

Forum KOM FOTOGRAFEREN kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor wat op het forum geplaatst wordt door gebruikers! Hetzelfde geldt voor het team, behalve als zijzelf de context geplaatst hebben.
Het team doet haar uiterste best om goed op te letten en het forum gezellig te houden. Hopelijk kunnen we rekenen op jullie steun.
Kom je bijvoorbeeld iets tegen waarvan je denkt dat er ingegrepen moeten worden, geef dan a.u.b. iemand van het team een seintje zodat er naar gekeken kan worden!

De foto’s die worden geupload via de wedstrijden op het forum, kunnen gebruikt worden voor promotie doeleinden van FKF.
De auteursrechten van de foto blijven altijd eigendom van de fotograaf! Deze hoef je nooit af te staan aan FKF.

Het staat het beheerteam ten alle tijden vrij om deze forumregels aan te passen of aan te vullen zonder voorafgaand de leden op de hoogte te brengen.

Veel plezier op het forum gewenst!
Het beheer

Plaats reactie